Премини на содржината

Контакт

Здружение за сексуални и родови малцинства КВИР ЦЕНТАР Скопје

Скопски Квир Центар

Нашето седиште

ул. „Никола Тесла“ бр. 2/1-10
Скопје, Северна Македонија
Телефон: +389 76 480 123
Е-пошта:

Сервиси

Советувалиште за ЛГБТИ+ луѓе
Телефон: +389 75 314 123
Национална ЛГБТИ+ линија
Телефон: +389 75 24 11 24

Често поставувани прашања

Како да дојдам до услугите?

Ако имате потреба од психосоцијална поддршка или правна помош потребно е претходно да се јавите на телефонот 075/314-123, а заради грижата за дискрецијата на корисниците на нашите сервиси.

Дали услугите се наплаќаат?

Не. Нашите услуги се бесплатни за корисниците додека Квир Центар ги покрива трошоците за ангажираните стручни лица преку грантови и донации обезбедени од домашни и странски извори.

Кој може да ги користи услугите?

Услугите на советувалиштето може да ги користат исклучиво полнолетни лица што имаат навршено 18 години. Анонимноста на корисниците на услугите е строго загарантирана.

Кога работи ЛГБТИ+ линијата?

Операторите на националната ЛГБТИ+ линија 075/24-11-24 примаат повици во работни денови и тоа во понеделник, среда и петок од 16 до 20 часот, а во вторник и четврток од 10 до 14 часот.