Премини на содржината

Публикации

Во продолжение се прикажани публикации што произлегле од работата на Здружението за сексуални и родови малцинства КВИР ЦЕНТАР Скопје. Можете да ги консултирате така што ќе го преземете соодветниот документ со клик на копчето „Преземи“.

Тип Датотека Големина Преземи
PDF (2023) Извештај за говорот на омраза, како вербален деликт врз сексуалната ориентација и родовиот идентитет 16.30 MB Преземи
PDF (2022) Извештај: Премостување на јазот на говорот на омраза и правната исклученост поврзани со сексуална ориентација и родов идентитет во Северна Македонија 8.92 MB Преземи
PDF (2021) Психотерапија со луѓе што живеат со ХИВ 1.02 MB Преземи
PDF (2021) Извештај за говор на омраза врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет за периодот од 15 мај до 15 јули 2021 година 1.77 MB Преземи
PDF (2020) Справување со повеќекратна дискриминација кај ЛГБТИ+ Роми 1,003.95 KB Преземи
PDF (2018) Прирачник за социјална работа со ЛГБТИ луѓе во Република Македонија 2.20 MB Преземи
PDF (2017) Прирачник за младински работници и работнички: Подигање на капацитетите во работа со ЛГБТ+ млади 1.44 MB Преземи
PDF (2017) Потребите на ЛГБТ заедницата во Македонија 2.01 MB Преземи
PDF (2017) Анализа: Заштита од дискриминација врз основа на сексуална ориентација, родов идентитет и полови карактеристики 384.61 KB Преземи
PDF (2016) Дискриминација, насилство и малтретирање врз основа на сексуална ориентација и родов идентитет 2.37 MB Преземи
PDF (2016) Анализа на законодавството на Република Македонија во однос на дискриминацијата заснована на сексуална ориентација и родов идентитет 2.75 MB Преземи
PDF (2015) Прекршување на човековите права на ЛГБТИ заедницата (лезбејки, геј, бисексуалци, трансродови и интерсексуални личности) во ПЈРМ 623.08 KB Преземи